Notícies

2018-10-09 12:16

Debate sobre Renta Garantida de Ciudadania

! Aturem la precariertat !

Charla/debate sobre la precariedad y la Renta Garantida Ciudadana tuvo lugar el dia 8 de octubre en el Ateneu la Bóbila.
Vinieron representantes de la plataforma No + precariedad", de la plataforma RGC y de la Cordinadora d'Aturats de Catalunya.
También se presentó en el ateneu la Cooperativa de mensajeros "Mensaka" con la presencia de uno de sus miembros.

A partir de ahora, miembros de nuestra assemblea participan, con la eficaz ayuda de Diosdado Toledano, en un grupo de información sobre Renta Garatida de Ciudadania en nuestro barrio, Ateneo La Bobila de Porta, Plaza Soller.

Llegir-ne més

—————

2017-02-18 11:49

Can Valent

 

 

Llegir-ne més

—————

2016-07-23 12:20

Projecte Plaques Franquistes

Hola companys i companyes, hemos finalizado el projecte de mapeo de simbols franquistes, ha sido un buen trabajo en equipo. Durante una semana seis personas han escapado al peso insoportable del paro, pero han vuelto a la casilla de salida, a esperar otra oportunidad.

Agradecemos a los que habeis colaborado para que esto fuera posible, La Miliciana, Grup d'Historia de Nou Barris, Alter9b, Joan,Albert y Adolf de Ateneo La Bobila y al Ajuntament que, si quiere, puede.

Estamos a la espera de otro proyecto, no tenemos otra cosa que hacer.
No somos parad@s, somos trabajador@s en paro.
Gracias a tod@s.
 
Salut

Descripció del servei.

A partir de la documentació rebuda de l'Ajuntament de Nou Barris (inventari de símbols franquistes i catàleg de

direccions plaques franquistes), s’ha realitzat:

 

1. Verificació dels 777 símbols franquistes ubicats al districte de Nou Barris.

2. Documentació gràfica de cadascuna de les plaques/símbols existents i en cas de no existir aquestes, de l'espai

buit, segons el catàleg de direccions que el propi Districte de Nou Barris ens ha proporcionat.

3. Localització i registre dels presidents/es de comunitat o administradors/es responsables de les finques, amb

vistes a una futura comunicació entre veïns/es afectats/es i districte, necessària per a la realització de la segona

fase del projecte.

 

Antecedents.

A l’any 2014, el Grup de Joves de La Miliciana va demanar en un plenari la retirada de totes les simbologies franquistes del Districte de Nou Barris. En aquest moment, la Regidora de Districte, Irma Ragnioni, de Convergència i Unió, va negar de l’existència d’aquesta simbologia al Districte. En l’últim ple del 2015, quan ja governava la regidora Janet Sanz de Barcelona en Comú, La Miliciana va presentar unes quantes plaques, sobre unes 50 unitats, extretes d’algunes les façanes del Districte.

 

Arrel d’aquest fet, l’equip de govern va demanar al Departament de Memòria Històrica de l’Ajuntament que es posés en contacte amb el Grup d’Història de Nou Barris per fer un recompte de la simbologia franquista, sobre tot les plaques d’habitatge amb l’anagrama de la Falange.

 

La voluntat del Grup d’Història de Nou Barris era que aquest treball de camp ho realitzés un col·lectiu d’Aturats/des de llarga durada del territori, per aquest motiu es van posar en contacte amb Alter 9B per la seva vinculació en diferents col·lectius del Districte, i aquests ho van comunicar a l’Assemblea d’Aturades i Aturats de Nou Barris i a La Miliciana.

L’Ateneu La Bòbila va ser l’espai i l’interlocutor amb les entitats involucrades per a consensuar el projecte conjunt i presentar-ho al Districte.

Totes les converses amb l’Ajuntament, van ser amb les 4 entitats fins a que a l’última etapa de presentació del projecte va arribar al seu termini.

La Miliciana, el 14 d’abril en la manifestació del dia de la República, va tornar a insistir a l’Ajuntament la retirada de la simbologia franquista. Al dia següent, en Carlos Izquierdo, conseller tècnic del Districte, va aprovar el pressupost per a la seva retirada.

La Miliciana i el Grup d’Història, van decidir que l’Assemblea d’Aturades i Aturats de Nou Barris realitzés el treball demandat per l’Ajuntament. El Grup d’Història va facilitar el registre realitzat al 2007 per a començar a treballar.

 

Pla d'execució.

 És la primera experiència en el Districte, i a l’Ajuntament de Barcelona, en el que es contracten els serveis d’un equip de treballadores i treballadors de l’Assemblea d’Aturades i Aturats, en aquest cas de Nou Barris.

Entre els dies 7 i 13 de Juliol de 2016, aquest equip, format per sis persones en situació d’atur, la majoria de llarga durada, ha realitzat un mapeig exhaustiu de les plaques franquistes instal·lades en les façanes dels edificis del districte, trist record dels 40 anys de la dictadura franquista.

S’ha visitat les 732 adreces on inicialment l’Ajuntament tenia inventariades les plaques en els diferents barris, algunes d’aquestes ja desaparegudes i altres que no havien sigut detectades. S’ha realitzat un informe incorporant a les adreces senyalades les fotos de les plaques existents o bé l’espai que ocupaven abans de ser retirades pels veïns/veïnes. S’ha intentat contactar amb els veïns/veïnes de cada comunitat per a sol·licitar la identificació de presidents/es de comunitat o gestoria que els representa per a què en la segona fase del projecte, l’Ajuntament pugui comunicar la pròxima retirada d’aquests símbols franquistes.

Felicitem a l’Ajuntament del Districte per aquesta actitud valenta que ha servit per a què una entitat de treballadores i treballadors en situació d’atur organitzades surti de la llarga i dolorosa llista de l’atur, encara que només sigui per uns dies. Esperem que es pugui repetir l’experiència i no sigui la única oportunitat de desenvolupar treballs amb repercussió social i comunitària al territori.

 

Resum d'actuació:

Plaques i relleus revisats ....................................... 792 - 100%
Adreces visitades ................................................... 732 - 92,4%
Plaques existents ................................................... 232 - 29,3%
Plaques ja extretes ................................................ 560 - 70,7%
Administracions de finques o Presidents de
comunitat contactats ............................................. 164 - 70,6%
Plaques noves detectades ..................................... 15 - 1,8%

 

Informe completo

RESUMEN PLAC AS-2.pdf (1359987)

Llegir-ne més

—————

2015-10-10 13:12

Mercat ImPorta, fase de creació

Presentació del Mercat ImPorta per part d'algunes de les persones que van participar en el seu procés de creació; en aquest vídeo s'expliquen les raons per fer el Mercat.

Llegir-ne més

—————

2015-08-23 11:52

El mercat solidari de ImPorta

27 de Juny de 2015

El mercat solidari de Porta

Llegir-ne més

—————

2015-08-23 11:32

Assemblea d'aturats i aturades de Nou Barris

Urgent: Mes trebal

 

 

 

 

 

 

Llegir-ne més

—————

2015-06-19 11:15

Dissabte 27 de Juny, mercat, festa, ágora, solidaritat,

El dia 27 de juny es farà el 2on Mercat ImPorta dins de la Jornada sobre la Transformació de Porta, a on s'explicaran les diferents propostes i iniciatives per fer de Porta un barri verd, solidari i comunitari. Al llarg del mateix dia es realitzarà Porta'm a l'Aigua, un seguit d'activitats esportives, lúdiques, musicals i culturals promogudes pel Casal de Joves de Porta.
 

 
 

 

Llegir-ne més

—————

2015-03-20 21:04

Blackstone capital carroñero

Llegir-ne més

—————

2015-03-15 11:58

SOC antes INEM, No sirven para nada

Llegir-ne més

—————

2015-03-01 21:42

En nuestra asamblea no estarás tan solo

Llegir-ne més

—————

Tots els articles

—————Contacte

Assemblea d'aturats i aturades de Nou Barris

Ateneo La Bobila Plaça Soller (Baixos)
Ens reunim els divendres a les 18h


Grupo en Facebook: Assemblea aturats Nou Barris
https://www.facebook.com/groups/744881122233305Nueva lista

Proximas activitats

1 Diciembre 2018 -  Mercat Importa en plaça Soller     "El mercado como un espacio denso e intenso, ámbito de lucha consensuada, catalizador de la conciencia colectiva, telar del tejido social... Por alguna razón se lo llamará con frecuencia Plaza." David...

Llegir-ne més

—————